Arla udvider mejeri for 600 millioner kroner

Efterspørgslen efter mozzarella stiger så meget, at Arla investerer i Branderup Mejeri, der mere end fordobler sin produktion af ost.

Arla har valgt at investere knap 600 millioner i udvidelse af Branderup Mejeri i Sønderjylland.

De første streger er allerede slået på tegningerne, og i begyndelsen af det nye år begynder udvidelsen, der skal mere end fordoble mejeriets mozzarella produktion. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Investeringen ligger blandt andet i en udbyggelse af mejeriets mælkeindvejningskapacitet, mælkesilobeholdning, mælkebehandlingsområde, lagerkapacitet og tilføje en osteproduktionslinje.

Alt det øger kapaciteten med 500 millioner liter mælk årligt, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 millioner kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt. Det gør mejeriet til et af de største mozzarellaproduktionsanlæg i Europa.

"Udvidelsen af Branderup Mejeri er en glædelig nyhed for Arla. En udvidelse af denne her størrelse er med til at cementere vores status som en af verdens førende producenter af mozzarellaost og giver os mulighed for at udbygge vores position som leverandør af kvalitetsmozzarella til forbrugere og foodservicebranchen i Europa, Asien, USA og Mellemøsten", siger Sami Naffakh, Executive Vice President for Supply Chain i Arla.

Designfasen af byggeriet er i gang og selve arbejdet påbegyndes i begyndelsen af 2020. Udbygningen af Branderup Mejeri forventes færdig i sommeren 2021.

Faktaboks

Fakta

  • Branderup Mejeri producerer mozzarella til pizza og andre levnedsmidler
  • Udvidelsen kræver en investering på et større trecifret millionbeløb
  • Udvidelsen betyder, at Branderup Mejeri fremover vil kunne producere 53 millioner kilo mozzarella ekstra årligt
  • Det er mere end en fordobling af den nuværende kapacitet
  • Fremover vil Branderup mejeri i alt kunne producere 91 millioner kilo mozzarella årligt

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle