Arlas øko-serie får nu højeste hjertemærkning

Arlas økologiske drikkemælk kommer nu op på den fulde mængde hjerter i dyrevelfærdsordningen.

Fra denne uge er der hele tre grønne hjerter på Arlas øko-mælk. Dermed vil de danske forbrugere, der tager de omkring 60 mio. kartoner, der årligt sælges herhjemme, nu kunne glæde sig over højeste niveau på den statslige dyrevelfærdssskala på mælkeprodukter.

Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.

”Vi er glade for, at vi nu kan levere frisk mælk, der lever op til kravene for tre hjerter i Hjertemærket. Det er først og fremmest rigtig godt for køerne. Og så giver de nye produkter danskerne mulighed for at vælge mejeriprodukter i supermarkedet, som lever op de højeste kvalitetskrav for dyrevelfærd. Det ved vi, er vigtigt for mange danskere,” siger Anne Kjeldsen, kategoridirektør for mælk hos Arla.

Hjertemærket blev introduceret for et år siden på mejeriprodukterne og Arlas øko-serie gik direkte ind og havde som øvrige økologiske produkter to hjerter. Nu er der altså lagt et ekstra til, når det gælder drikkemælken.

For et par uger siden overgik også Lidls økologiske serie, leveret af mejeriet Naturmælk, til højeste niveau med tre grønne hjerter.

Også yoghurt og skyr i Arla øko-serien vil overgå til tre hjerter i løbet af året. Og fra august 2025 vil alle Arlas økologiske produkter produceret i Danmark leve op til de tre hjerter.

Forskellen fra to til tre hjerter, som har prydet Arla ØKO-mælken det seneste år, er blandt andet et øget pladskrav i staldene fra 6 kvm pr. ko til henholdsvis 6,6 kvm for små racer og 8 kvm pr. ko for store racer.

Heraf kan 2 kvm udgøres af udeareal, der er til rådighed til motion. Derudover lever de økologiske landmænd, som leverer mælk med tre hjerter, allerede op til kravene om for eksempel fri bevægelighed for køerne, at køerne kommer på græs i sommerhalvåret samt god hygiejne i staldene. Dette er nemlig også blandt kravene for 2 hjerter i hjertemærkningsordningen.

”De høje standarder i Arla er en streg under, at dyrevelfærd er højt prioriteret blandt Arlas landmænd. Derfor er vi også glade for Hjertemærket, som er med til at synliggøre landmændenes gode arbejde med hele tiden at forbedre køernes trivsel.”

Faktaboks

•    Et hjerte: Mejeriprodukterne stammer fra besætninger, hvor kalvene har fået en længere mælkefodringsperiode og har haft bedre staldforhold end konventionelle kalve. Bindestalde er desuden ikke tilladt, da køerne skal kunne bevæge sig frit.•    To hjerter: Her er krav om 6 kvm plads pr ko i relation til totalområdet som køerne opholder sig i stalden mellem malkningerne, kalvenes mælkefodringsperiode har været længere, og køerne er på græs om sommeren.•    Tre hjerter: Alle hundyr over 6 måneder skal have adgang til græs i sommerperioden, der skal være minimum 24 timers samvær mellem kalv og ko inden adskillelse, og pladskravet er yderligere skærpet til minimum 8 kvm pr ko for store racer og 6,6 kvm for små racer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle