Arlas bestyrelsesformand sætter gården til salg - på vej mod pension

Senest i maj 2019 er Åke Hantoft stoppet som bestyrelsesformand i Arla, siger han. Han meddeler det nu for at sætte proces i gang med at finde ny bestyrelsesformand.

Formanden for Arlas bestyrelse, 65-årige Åke Hantoft, har meddelt Arla Foods ambas bestyrelse, at han har besluttet sig for at gå på pension i den nærmeste fremtid. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Da ingen af familiens børn står til at overtage bedriften, har Åke Hantoft og hans hustru Ann-Karin valgt at sætte deres gård i Ösarp i Sverige til salg.

Som en konsekvens af sine planer har Åke Hantoft meddelt bestyrelsen, at han ønsker at træde tilbage som formand og stoppe som medlem af bestyrelsen senest på repræsentantskabsmødet i maj 2019 eller tidligere, hvis salget af bedriften fuldføres inden da.

Bestyrelsen indleder derfor en proces med henblik på at finde frem til Åke Hantofts efterfølger som formand for Arla Foods ambas bestyrelse.

Kendt fra 'Landmand søger kærlighed' er gået konkurs 17. september · 07:10

Åke Hantoft siger om sin beslutning:

”Min hustru og jeg har besluttet, at det nu er det rette tidspunkt at fortælle, at vi er begyndt at tænke på at gå på pension. Vi er begge fyldt 65 år, og vi har dedikeret mange år til vores gårde og til Arla Foods. Nu vil vi gerne kunne bruge mere tid på familien og hinanden, og da vo-res tre børn alle har flotte karrierer uden for mælkeproduktion, har vi taget be-slutningen om at sætte vores gård til salg.”

”Jeg har altid været og er stadig meget stolt over at stå i spidsen for Arla Foods, som vi hele tiden arbejder med at modernisere og internationalisere, senest gennem vores Good Growth 2020-strategi. Derfor er det meget vigtigt for mig at sikre, at bestyrelsen har den nødvendige tid til at lægge en plan for fremtiden, og det er grunden til at jeg offentliggør mine planer allerede nu.”

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu