Arlas efterbetaling kommer i marts

Arlas repræsentantskab har godkendt bestyrelsens forslag om at udbetale 1,62 eurocent pr. kg mælk i efterbetaling til landmændene.

For to uger siden foreslog Arlas bestyrelse at sende en markant større efterbetaling til deres andelshavere.

På et møde har Arlas repræsentantskab nu (med 165 stemmer for og 7 imod) vedtaget den foreslåede efterbetaling på 1,62 eurocent pr. kg mælk, svarende til i alt 207 millioner euro inkl. renter af individuel konsolidering.

Det skriver Arla i en pressemeddelelse. 

Efterbetalingen udbetales til landmændene i marts.

Arlas nye konsolideringspolitik garanterer en efterbetaling på 1,5 eurocent pr. kg mælk, forudsat at virksomheden opnår et nettooverskud på mindst 2,8 procent.

Andelsselskabets økonomiske position resulterede i et nettooverskud i 2021 på 332 millioner euro eller 3,0 procent af koncernens omsætning, hvorfor bestyrelsen foreslog en højere efterbetaling end det garanterede beløb.

"Som et andelsselskab er vi glade for at kunne støtte vores landmænd i disse tider, hvor de er udfordrede af prisstigninger og den generelle inflation, ved at tage udgangspunkt i vores nye konsolideringspolitik om at returnere en større del af årets resultat til landmændene og give os mulighed for at udvikle og fremtidssikre vores gårde", udtaler formand Jan Toft Nørgaard i en kommentar til godkendelsen af forslaget.

Repræsentantskabet godkendte også en individuel konsolidering på 0,33 eurocent pr. kg mælk (42 millioner euro), skriver Arla i meddelelsen.

Resten af overskuddet (83 millioner euro) er den kollektive konsolidering, som vil forblive i virksomheden som egenkapital og til fremtidige investeringer.

Et andet forslag om højere efterbetaling på 2,0 eurocent blev også fremsat, men repræsentantskabet besluttede at gå med bestyrelsens forslag på 1,5 eurocent.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle