Arlas finansdirektør stopper

Natalie Knight har siddet som finansdirektør hos Arla siden 2016.

Finansdirektør hos Arla Foods, Natalie Knight, træder tilbage. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Hun har fået nyt job som økonomidirektør hos den hollandske-belgiske detailkoncern Ahold Delhaize, hvorfor hun stopper hos Arla den 29. februar 2020.

Dermed skal Arla have ny chef for finanserne, den såkaldte CFO-post.

Natalie Knight startede som finansdirektør hos Arla i 2016, hvor hun blev hentet fra en stilling i sportsgiganten Adidas.

De sidste par år, med Natalie Knight ved roret, har Arla styrket sin balance og en stærk pengestrøm, der har gjort det muligt at finansiere investeringer, skriver Arla blandt andet i pressemeddelelsen.

Her menes der især, at det sidste år var muligt at udbetale hele årets overskud til de tørkeramte andelshavere. Også spare- og transformationsprogrammet Calcium, der har fundet store summer i besparelser de seneste halvandet år og endda ligger foran det forventede potentiale, har ligget som en del af finansdirektørens portefølje.

Ikke en del af direktionen

I modsætning til i de fleste af de øvrige danske andelsselskaber inden for landbruget - og også i virksomheder generelt - har Natalie Knight ikke været en del af Arlas direktion.

I Arls udgøres direktionen nemlig af adm. direktør Peder Tuborgh, samt fra 1. februar i år også Peter Giørtz-Carlsen. Det er altså disse to personer alene, der er udnævnt og ansat af bestyrelsen.

Derimod har finansdirektøren været en del af den syv mand store koncernledelse, ud over Peder Tuborgh i næste lag. Her sidder ud over den øverste finansansvarlige også cheferne for HR, for den internationale og europæiske forretning, for marketing og for supply chain.

Arla Foods direktør, Peder Tuborgh, udtaler:

"Jeg vil gerne anerkende og takke Natalie for det bidrag, hun har ydet til de fremskridt Arla Foods har gjort over de sidste fire år, og for den støtte, hun har givet mig og resten af mit team".

Arla Foods går nu igang med at lede efter Natalie Knights efterfølger på posten. 

"Det har været et privilegium at være CFO for et så progressivt og stærkt kooperativ som Arla, og jeg er stolt af de resultater, vi har gjort, de sidste fire år", udtaler Natalie Knight.

Den tidligere finansdirektør er oprindelig fra Seattle i USA, og hun flyttede i forbindelse med jobbet hos Arla til Århus med sin familie efter fire år i Tyskland. Fra februar af bliver det altså i stedet Holland.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle