Arlas mejeri-rival vil optage lån for at forhindre "finansiel flaskehals"

Stor del af FrieslandCampinas egenkapital er bundet op på obligationer hos medlemmer, der ikke er aktive.

FrieslandCampina vil nu optage nyt lån for at sikre sin likviditet og kontantbeholdning.

Det skriver Mejerinoter fra L&F med henvisning til Dairy Industry Newsletter.

Også på flere hollandske medier omtales det, at FrieslandCampina de seneste måneder har brugt en del tid på sin finansiering og udstedelse af diverse obligations-serier til andelshavere og långivere.

Det hollandske andelsmejeri, der regnes blandt Arlas ærkerivaler, vil i den kommende tid udstede en såkaldt "exchangeable bond", der er et finansielt instrument, der ligner virksomhedsobligationer, for at "skaffe en ekstra buffer i usikre tider".

Samtidig skal udstedelsen, der skal omfatte hele 300 mio. euro, altså over 2,2 mia. danske kroner, fjerne økonomiske flaskehalse for selskabet.

FrieslandCampina har de seneste år fået forværret sin økonomiske situation og manøvremuligheder af flere grunde. Overskuddet, der hentes i Kina, er ikke længere så prangende, og samtidig har der skullet investeres i mejeriernes kapacitet.

Derudover har medlemmerne ikke ønsket at foretage yderligere kapitalindsprøjtning.

En udfordring for selskabet er, at omkring halvdelen af ​​selskabets egenkapital (knap 12 mia. kroner) består af medlemsobligationer, og en stigende andel af disse obligationer ejes af medlemmer, der ikke længere er aktive, mens likviditeten og viljen til at købe frit omsættelige obligationer er faldet.

Derfor må FrieslandCampina selv i slutningen af februar investere i obligationer for 72 mio. euro, skriver det hollandske landbrugsmedie Bordereij.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle