ASF-krisen: Nabolande køber tysk svinekød og sælger eget kød til Asien

Priserne på slagtesvin holder sig igen i ro på det tyske marked.

De tyske slagtesvin lander igen på en notering på 1,27 euro pr. kg svarende til 9,46 kr. Det er uændret i forhold til sidste uge.

Ifølge Danske Svineproducenter fortsætter det tyske slagtesvinemarked med at stabilisere sig.

"Udbuddet af slagteklare grise bliver imidlertid ikke mindre. Der er fortsat en udbudspukkel, som stadigvæk ikke er afviklet, fordi tyske slagterier ikke kan slagte så mange grise som før coronatiden", siger Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, og fortsætter:

"Udover usikkerheden i forbindelse med ASF-udbruddet er årsagen til det bl.a. de nye afstands- og hygiejneregler, nedsat hastighed af slagtebåndene, men også manglende personale i slagte- og forarbejdningsvirksomhederne".

For er år siden var knap 900.000 slagtesvin pr. uge almindeligt, men for tiden slagtes kun cirka 800.000 slagtesvin eller færre i Tyskland pr. uge.

På det europæiske kødmarked ses en omfordeling af svinekød efter udbruddet af afrikansk svinepest, der har forpurret tysk svinekødseksport til flere asiatiske lande. 

"Tyske markedsinteressenter beretter om, at nogle af Tysklands nabolande er begyndt at købe grisekød fra Tyskland for at afsætte en større andel af deres egen produktion i Asien. På den måde opstår nye handelsstrømme og nye -strukturer i Europa og på verdensplan, og markedet kommer efterhånden i balance. Prisen for hele slagtekroppen var uændret i forrige slagteuge", siger han.

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle