Auken om forsinket støtte: Udflytning har del af skylden

Landbrugsstyrelsen fik ikke ressourcer nok med til at kunne holde serviceniveauet, da den blev udflyttet til Sønderborg, mener blandt andre Ida Auken. Problemerne i styrelsen startede længe inden udflytning, lød et af svarene.

Flere af ordførerne fra oppositionen angreb onsdag på et samråd med fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) regeringens udflytning af arbejdspladser. Ifølge oppositionen er det en del af forklaringen på Landbrugsstyrelsens voldsomt forsinkede udbetaling af den såkaldte moderniseringsstøtte.

Støtten er til for at landmænd kan opgradere stalde og investere i ny miljøteknologi, men i flere hundrede tilfælde er støtten ikke blevet udbetalt på trods af tilsagn.

Nogle projekter blev meldt færdige for to år siden, men pengene fra Landbrugsstyrelsen ikke er dukket op hos landmændene, og det skyldes blandt andet en udflytning til Austenborg, Sønderjylland, lød det fra flere ordførere.

straffer dem, der går forrest

"Regeringen gav i sin tid en garanti om, at det ikke ville ramme landmændene, at man lavede den her udflytning. Skulle man have ladet være med det?", ville Ida Auken (R) vide, efter hun havde indledt med at udtrykke sin frustration over, at de landmænd, der forrest i den grønne omstilling, bliver straffet ved at have millioner af kroner, som de ellers er blevet lovet, ude og svæve. 

Ida Auken fortsatte:

"Der er et politiske ansvar i den her sag, for man har lavet en flytning uden at få de nødvendige ressourcer med". 

udflytning er gået godt

Ministeren erkendte, at en udflytning sjældent er uden konsekvenser.

"Man skal aldrig garantere noget som helst, for det kan man ikke", indledte miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sit svar, inden han fortsatte:

"En udflytning er ikke uden konsekvenser. Man kan ikke flytte og udskifte så mange medarbejdere, uden det kan mærkes, men jeg mener, at det er gået godt med den her udflytning. Man har kunnet passe kerneopgaverne og udbetale støttekroner, mens det er stået på".

problemer startede inden udflytning

Venstres Hans Christian Schmidt var også til stede ved samrådet og bemærkede:

"Vi får at vide, at der er bøvl med udbetalinger i 2012, 2013, 2014 og 2015, og hvis ikke har jeg læst det forkert, så starter vi tankerne og organisering i maj 2016 og slutter juni 2017 med at flytte Landbrugsstyrelsen", sagde han og fortsatte: 

"Så vi er nok nødt til at erkende, at længe inden nogen havde tænkt tanken om udflytning, så fandtes det her problem".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle