Australiens mest indflydelsesrige husdyrproducentorganisation, Meat and Livestock Australia, har præsenteret en ny CO2-neutral strategi, skriver netavisen farmweekly.com.au.
Målsætningen er, at senest i 2030 skal Australiens kødsektor være et hundrede procent CO2-neutral. Hvis målet nås, vil Australien blive det første land, der gør kødproduktion CO2-neutral, ifølge avisen.
Strategien er sat i verden for at imødekomme den fremvoksende forbrugerefterspørgsel efter en klimavenlig bæredygtighed indenfor kødproduktion.
Adm. direktør for Meat and Livestock Australia Richard Norton forklarer til farmweekly.com.au, at ”forbrugeren er kongen”.
Han siger videre, at det er altafgørende for kødsektorens fortsatte udvikling, ”at opretholde en knivskarp forståelse for forbrugerens forventninger, must-haves og deres ønsker”.
Meat and Livestock Australia lister en række af initiativer op som skal bidrage til at nå målet om at blive CO2-neutrale.
Det omfatter blandt andet anvendelse af gødningsbiller i græsningssystemer, nye forbedrede fodertilskud og endda muligheden for at anvende en vaccine, som reducerer metanproduktion.
Relaterede artikler
Kommentarer