Australien bygger gigantisk solcellepark på 12.000 hektar

Australien skal efter planen i 2027 forsyne Singapore med 15 procent af elbehovet fra en kæmpe solcellepark placeret i outbacken.

Australien er i færd med at bygge - angiveligt - verdens største solcellepark, der skal dække et areal på hele 12.000 hektar.

Solcelleparken bliver placeret i den australske outback i Northern Territory, hvor solindstrålingen er den kraftigste i verden, hvilket naturligvis giver projektet gode udsigter. Det skriver det tyske netmedie agrarheute.

Solcelleprojektet går under navnet Australien-Asien Power Link, for planen er nemlig, at den gigantiske solcellepark i 2027 via søkabel vil kunne forsyne bystaten Singapore med 15 procent af elektricitets-behovet.

Som bekendt er pladsen trang i Singapore. Med et areal lidt mindre end Lolland og et befolkningstal på knap 5,7 mio er det her ikke muligt at bygge store solcelleparker. 

Det er virksomheden Sun Cable, som forestår det australske projekt, og firmaet har fået aftale på plads med en kvæggård, der i øvrigt har rigeligt med jord med et afgræsningsareal på i alt 1 mio. hektar. Prisen for solcelleparken estimeres at løbe op i 20 mia. euro, svarende til ca. 150 mia. danske kroner

Med en kapacitet på op til 20 gigaWh bliver den australske solcellepark væsentlig større end den pt. største solcellepark i Indien, ifølge Agrarheute.

Sun Cable arbejder på, at projektet også kommer til at forsyne Darwin, hovedstaden i delstaten Northern Territory, med strøm via højspændingsledninger. 

Den australske solcellepark vil i alt kunne stå for en årlig reduktion af CO2-udledning med 8,6 mio ton, og de årlige indtægter vil løbe op i 1,3 mia. euro (ca. 10. mia. danske kroner).

jre + sbu

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.