Australske slagterimedarbejdere bliver prioriteret til coronavaccine

I Australien prioriteres slagterimedarbejderne over den øvrige befolkning til at få en coronavaccine.

I Australien har slagterierne og andre kødforarbejdningsvirksomheder fået status af 'høj risiko', og slagterimedarbejderne er derfor kommet med i den anden befolkningsgruppe, der skal have tilbudt en coronavaccine.

Dermed vil slagterimedarbejdere blive prioriteret efter sundhedspersonale og ansatte i beredskabet samt de ældre borgere og borgere i risikogruppen - men før den øvrige befolkning. Det skriver det australske medie abc.net.au.

Kødindustrien hilser tiltaget velkomment, men pointerer at virusspredning på slagterierne kun er et problem, hvis der er store udbrud af corona i samfundet. På slagterierne er de kolde temperaturer og tætte arbejdsforhold nemlig med til at give virussen en lang levetid.

"Så vi er nødt til at sørge for, at folk i disse facilisteter vaccineres, for så at rulle vaccine ud til resten af samfundet", har Patrick Hutcinson, CEO for Australian Meat Industry Council, udtalt.

Vaccinationen af sundhedspersonale er i gang i Australien, men hvornår det bliver slagterimedarbejdernes tur er endnu ukendt.

Fra andre virksomheder har ønsket været, at coronavaccinen bliver obligatorisk for slagterimedarbejderne, ligesom de i Australien er forpligtet til at blive vaccineret med Q-feber, der også er en meget smitsom sygdom, der kan spredes mellem dyr og mennesker.

Også i England har industrien opfordret myndighederne til, at corona-vaccinen bliver prioriteret til visse nøglemedarbejdere på slagterierne for at undgå fødevaremangel. Den bøn har dog ikke ført til en ændring af prioriteringen endnu.

Emneord

coronavirus

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle