Autostyring erstatter pilotens management

Agro Intelligence er et nyt selskab, der vil udvikle ny teknologi til fremtidens præcisionsjordbrug.

Nogle landmænd er perfekte til at udføre det rigtige management, der medfører en optimal produktivitet og kvalitet, men for dem, der ikke er perfekte ud i management, er der håb forude. For nu skal det gode management indbygges i moderne tiders præcisionsjordbrug via effektivisering og automatisering af arbejdsprocesser på markplan.

Et nyt udviklingsselskab så dagens lys her i sommer, Agro Intelligence ApS (AI). Ole Green er her adm. direktør for et håndplukket team på syv ingeniører med forskellige kompetencer. Visionen er at omsætte de nyeste teknologiske landvindinger og forskningsresultater til nyskabende og effektive løsninger.

»Jeg vurderer, at potentialet inden for markmaskiner med fokus på præcisionsjordbrug og automatisering er betydeligt,« siger Ole Green.

AI satser på at opfinde systemer, som så sælges til maskinfabrikanterne til en egentlig produktion og salg til landmændene. Alle led skal kunne tjene på de færdige løsninger, som derfor skal kunne produceres til en rimelig pris, som landmændene har råd til.

Det nye udviklingselskab har til huse i Agro Food park i Skejby. Med naboer som blandt andre Seges og AgroTech kan der skabes et kreativt miljø. AI indgår således i det store satsende projekt, Future Cropping, der som mål har at fordoble udbyttet af vegetabilske produkter i landbruget.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle