»De kører videre på det gamle makværk«

Vandplanerne møder stærk kritik hos både Venstre og Liberal Alliance.

Der lyder ikke mange rosende ord fra oppositionen til vandplanerne. Tværtimod raser både Venstre og Liberal Alliance.

»Det er ufatteligt, at man kører videre på det gamle makværk,« siger Henrik Høegh, miljøordfører for Venstre og hentyder til, at der ikke er ændret ret meget på indholdet i forhold til de vandplaner Natur- og Miljøklagenævnet kendte ugyldige i december.

»Nu har vi endda fået en rapport fra Natur- og Landbrugskommissionen, der anbefaler, at regeringen piller alt ud, der er afvandingskanaler og nøjes med at fokusere på vandløb med naturmæssige værdier, det burde de have brugt de fire måneder på at gøre, og det er vi mange, der har sagt,« fortsætter Høegh.

Han kritiserer også, at regeringen kaster aben videre til kommunerne.

»Nu får kommunerne et mega arbejde med at fjerne de vandløb som alle kan se er afvandingskanaler, og som altid har været det, men det bliver ikke nemt for dem at skrive, at 50-60 procent af vandløbene ikke skal med alligevel,« siger han.

Han undrer sig, for i forbindelse med politikernes nabojek i Tyskland kunne man se, at tyskerne kalder vandløb med dræn stærkt modificerede.

Også Mette Bock, miljøordfører fra Liberal Alliance kritiserer vandplanerne.

»Jeg undrer mig over, at de kommer med næsten de samme vandplaner som før, når de lige har fået en rapport fra natur- og Landbrugskommissionen, der anbefaler et helt nyt regime med målrettede virkemidler. Hvorfor kobler de det ikke sammen?« spørger hun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle