»Det er slet ikke presserende«

Professor i økonomi opfordrer til, at man i Nykredit slår koldt vand i blodet.

Hvor nødvendig og presserende er børsnoteringen af Nykredit?

Der er efterhånden ret bred enighed om, at den slet ikke er så presserende, som man først lagde op til. De stigende kapitalkrav er udskudt på ubestemt tid, og der er en diskussion om, hvorvidt de overhovedet bliver til noget. Om det er nødvendigt med en børsnotering, har mange et syn på, og en del er enige om, at Nykredit skal tilsikres adgang til kapital for at fremtidssikre robustheden, men det gode spørgsmål er, om det er nødvendigt med en børsnotering.

Hvis det ikke er presserende, hvorfor er man så forhippet på at få selskabet på børsen?

Da bestyrelsen startede med at kigge på en børsnotering, så verden anderledes ud i forhold til kapitalkrav og indtjeningsevne. Men man kan være bekymret for, at når man har sagt A, så bliver man ved med at sige det, fordi man har lagt sig fast på idéen.

Så skal man lade være med at børsnotere?

Jeg vil i hvert fald mane til eftertænksomhed og sige, at man skal løfte hver en sten, før man lægger sig fast på en børsnotering, der er en meget stor beslutning, som det vil være svært at ændre. Jeg er ikke i stand til at garantere, at der findes en bedre løsning, men jeg er forundret over, at man ikke slår mere koldt vand i blodet og sikrer en grundig diskussion af alternativer.

Vurderer du, at det kan blive dyrere for landmænd, hvis Nykredit børsnoteres?

Ja, det kan jeg godt være bekymret for, for lige pludselig skal der jo leveres et afkast til aktionærerne. Hvis man først er på børsen, risikerer man, at det er en anden taktstok, der dirigerer, og nogle af de seneste bidragsforøgelser ser ikke ud til at tegne et andet billede.

Hvorfor har man hævet bidragssatserne så meget i den seneste tid?

Det er et godt spørgsmål, men jeg vurderer, at indtjeningen skulle yderligere i vejret bl.a. for at gøre selskabet lækker til en eventuel børsnotering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle