»Det går skidegodt - men er I ’up to date’?«

Livsstilsekspert advarede økologer om at hvile på laurbærrene.

Selv om han startede med at erklære sig som både klimabekymret og økologi-fan, gav livsstilsekspert Flemming Møldrup tilhørerne en venlig opsang, da han torsdag afsluttede Økologi-Kongres 2019.

Møldrup, der er kendt fra DR-programmet ’Kender du typen’, mener nemlig, at udviklingen i verden lige nu går så stærkt, at det røde og respekterede Ø-mærke ikke må blive en sovepude for branchen.

»Hvis I bruger sådan en kongres her på at gå rundt og fortælle hinanden, hvor gode I er, så udvikler I jer ikke. I skal spørge jer selv, om I er ’up to date’«, sagde Møldrup.

Følg med udviklingen!

Og nu er et godt tidspunkt til at udvikle sig, hvor økologi står stærkt blandt forbrugerne, sagde han og sagde, at »tiden er økologisk«.

»Det går skidegodt. Men i dag ligner på ingen måde i morgen. Jeg har lige været i London, hvor supermarkederne selv gror salaten i drivhuse i butikken, så forbrugeren selv plukker produktet. Så kan jeres økologiske salat altså ligge lige så pænt ved siden af, for forbrugeren vil have det friskt«, sagde Flemming Møldrup og tilføjede:

»I kan være rolige nu, men kun et stykke tid endnu. I må ikke underkende, at der er strømninger i gang uden om jer, som I skal holde øje med«.

»I må ikke hænge fast i noble principper fra 70erne, for når de nye dyrkningsmetoder slår i gennem om 3-5 år, er det ikke til at sige, hvor loyale forbrugerne er over for det røde Ø«.

Faktaboks

Flemming Møldrup:

  • Kendt fra DR-programmet ’Kender du typen?’
  • Rådgiver bl.a. virksomheder om bæredygtighed
  • Beskriver sig selv som økologi-fan og spiser så vidt muligt kun økologisk

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle