»Holdbare« erfaringer med nyt skær- og spids-system til plove

De foreløbige erfaringer viser god holdbarhed, mener virksomheden bag M7-systemet, der er et kombineret skær- og spidssystem til plove.

Danske Mølbro lancerede for to år siden M7-systemet, der er et kombineret skær- og spidssystem til plove, og hvor spidsen er en såkaldt quick-fit spids, der ikke er fastmonteret med bolte.

Systemet er et alternativ til de originale sliddele, og Mølbro har nu i løbet af de to år gjort sig en række erfaringer med det nye M7.

»Vi har fået lavet et system, som præsterer ganske godt og som holder væsentligt længere end tilsvarende systemer på markedet,« fortæller Jens Skytte, salgschef hos Mølbro.

M7 består af tre dele. Skæret er den ene del, og dertil kommer en holder, som er den dyre del, og hvor den tredje del, selve spidsen, er monteret på.

»Spidsens holdbarhed varierer selvfølgelig meget efter jordtype og hastighed. Den holder fra cirka otte til 20 hektar, men det gode er, at den beskytter selve holderen på grund af begge deles indbyrdes konstruktion.«

»Derfor kan vi slide ganske mange spidser op, inden holderen er slidt tilsvarende. Der går cirka syv spidser og tre skær pr. holder, men vi har også været på 10 spidser pr. holder,« fremhæver Jens Skytte.

Kan være med på prisen

Rent prismæssigt kan M7-systemet også være med.

»Systemet er naturligvis dyrere, fordi det holder længere. Men set over den periode, et sæt holdere med tilhørende spidser og skær kan klare, så er prisen i samme leje som traditionelle vendbare spidser,« mener Jens Skytte.

»Vi arbejder også med at lave et skær, som er belagt med carbid-metal. Det forlænger levetiden med faktor tre og betyder, at vi kun skal skifte skær, når vi skifter holderen - og ikke i mellemtiden. Det reducerer tidsforbruget til at vedligeholde ploven.«

Hvor vidt det hårde skær skal masseproduceres, er dog endnu ikke vedtaget.

»Det er klart, at et sådant skær bliver dyrere. Og vi skal først undersøge, om markedet vil betale den merpris. Pengene skal jo hentes hjem via mindre tidsforbrug til vedligehold af ploven, så nu må vi se,» siger Jens Skytte.

Holder og spids fra M7-systemet kan endvidere bruges på visse mærker af stubharver, så man på den måde får quick-fit-skær på harven.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle