»Vi er nødt til tale landbrugets sag«

230 deltagere var med, da Agri Nord 7. marts afviklede generalforsamling i Agri Nord Idrætscenter.

Bestyrelsens beretning kom vidt omkring til en velbesøgt aften med fokus på landbrugets vilkår og Agri Nords arbejde. Formanden brugte bl.a. anledningen til at lange ud efter reglerne for efterafgrøder.

»Ordningen med målrettede efterafgrøder har vist sig at være en administrativ katastrofe. Ikke nok med, at det faglige grundlag for ordningen er tvivlsomt, men systemet er så omstændeligt og kompliceret, at risikoen for fejl og forvirring er hovedrystende stor. Oveni det kommer, at flere områder allerede måtte melde udsolgt af penge til kompensation, få dage efter ordningen åbnede. Vel at mærke til trods for, at politikerne inden truede med tvungne efter-afgrøder, hvis vi landmænd ikke meldte ind frivilligt,« lød det fra formand Carl Chr. Pedersen.

»Det er mig en gåde, hvorfor systemet med efterafgrøder skal gøres så kompliceret. Hvorfor ikke lade det være op til det gode landmandskab? Så tror jeg på, at vi ville nå i mål og samtidig opnå flere af de gavnlige effekter, der er af velplacerede efterafgrøder,« fortsatte formanden i sin beretning.

Et andet område, hvor Agri Nord bruger mange ressourcer, er i forhold til drikkevandsindsatsen. Det fik også plads i bestyrelsens beretning.

»Hver gang en myndighed i Nordjylland råber grundvandsbeskyttelse, så er vi der. Vi er nødt til tale landbrugets sag – hver gang. Jeg mener, at udtagning af landbrugsjord uden den fornødne kompensation er uanstændig. Og udtagning af god landbrugsjord selv med kompensation er som oftest unødvendig,« sagde formanden.

Overskud på 3,2 mio. kr.

Adm. direktør Kim Koch præsenterede foreningens regnskab for 2016, der viste et overskud på 3,2 mio. kroner. Overskuddet betyder bl.a., at Agri Nord uddeler 3 millioner i form af medlemsrabat og investering i medlemsplejende aktiviteter.

Genvalg til bestyrelse

På generalforsamlingen var der desuden valg til formandsposten ligesom næstformanden var på valg. Det resulterede i genvalg uden modkandidater på begge poster, hvormed formand Carl Chr. Pedersen og næstformand Henrik Dalgaard begge blev genvalgt for en 2-årig periode.

Anerkendelse

Årets udgave af Bygningsharmoniprisen blev uddelt i forbindelse med generalforsamlingen. Prisen gik i år til ejendommen Tjørnevang, der er hjemsted for Hvornum Maskinstation nær Hobro. Ejerne Bente og Poul Højbjerg modtog prisen, som gives for en flot, harmonisk og velholdt ejendom.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle