Ålö skal levere frontlæssere til Zetor

Zetor har indgået samarbejde med Ålö om levering af frontlæssere. I Danmark følger HCP udviklingen, men har endnu ikke taget stilling til det nye makkerpar.

Svenske Ålö, der er en af verdens førende producenter af frontlæssere, føjer endnu et traktormærke til leveringslisten. Tjekkiske Zetor og Ålö har indgået et treårigt samarbejde der betyder, at Ålö skal levere frontlæssere til Zetor i form af to modeller med navnene Zetor System ZL og Zetor System ZX.

System ZL er baseret på Ålös Trima Versa X-serie, der går fra 40 til 120 hestekræfter, mens ZX bygger på Trima Plus, der både er større og løfter mere.

»Vi er særdeles tilfredse med aftalen med Ålö. Det giver os mulighed for at tilbyde frontlæssere fra verdens førende producent på området, og det vil helt sikkert øge brugsværdien af Zetor-traktorer,« siger Marian Lipovsky, administrerende direktør hos Zetor.

Frontlæsserne vil blive leveret i den røde Zetor-farve og kan monteres fra Zetor Major-serien med 77 hestekræfter op til den største Forterra HSX med 137 hestekræfter.

Det er dog ikke sikkert, at læsserne kommer til Danmark. For hos HCP Nordic, der er importør af Zetor i Norge, Sverige, Danmark og Finland, afventer man i øjeblikket situationen.

»Vi leverer i øjeblikket Zetor-traktorer med frontlæssere fra Trac-Lift, og det er en rigtig god kombination - ikke mindst rent prismæssigt,« fortæller Kristian Dalum, produktchef hos HCP Nordic.

»Men det betyder også, at vi skal være sikre på, om markedet vil betale en eventuel merpris for en anden frontlæsser på traktoren, inden vi træffer et valg af frontlæsser-mærke. Og da 90 procent af alle solgte Zetorer i norden sælges med frontlæsser, stikker vi lige en finger i jorden i første omgang og afventer,« tilføjer Kristian Dalum.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle