Årets Mjölkbonde 2017: Bestyrelsesformand & kvægbruger

Årets Mjölkbonde Lars-Inge Gunnarsson, som har 700 køer, er også formand for bestyrelsen i Viking Genetics.

Lars-Inge Gunnarson driver Skottops Säteri med sin kone og sine børn.

Skottops säteri laver både mælk, kød, korn, kartofler og sukkeroer, men mælken er det største. De 700 køer producerer 11.900 kilo EKM om året.

»Det er både spændende og udmattende at være mælkebonde. For at få succes skal man have vilje og driftkraft,« siger Lars-Inge Gunnarson.

Mandag blev han, sammen med guldmedaljemodtagerne hos LRF Mjölk, tildelt prisen som Årets Mjölkbonde 2017 - den bedste mælkebonde i Sverige - en pris, som er blevet delt ud siden 2012 for at gøre opmærksom på de dygtigste kvægbrugere.

Den gives af en jury, som kigger efter ekstraordinære bedrifter inden for lederskab, effektivitet og hensyn til både dyr og natur uden at gå på kompromis med kvaliteten.

»En produktion i topklasse«

Juryen lagde vægt på hans vækst og dyresundhed. De roste hans arbejde med investering, hans gode købmandskab og gjorde derudover opmærksom på hans store arbejde med smitteforebyggelse i sin besætning.

Det har resulteret i en stor produktion, som har sunde, stærke og effektive dyr. Til sidst roste de hans store personlige engegement og hans inddragelse af familien - den samme familie, som var med ham på scenen.

»Det her er et fælles arbejde. Uden interesse fra hele familien og vores dygtige personale havde vi aldrig været her i dag,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle