Én uge, to uger, tre-fire, fem og op til 12 ugers ferie

Har truslen om corona-smitte fået dig til at ændre på dine ferieplaner? Det spørgsmål har avisen stillet til en række af de landmænd, der besvarede spørgsmål om ferieplaner tilbage i begyndelsen af februar.

»Jeg planlægger at holde en uges ferie, og det gør jeg stadigvæk på trods af corona i hvert fald lige i øjeblikket«, svarer mælkeproducent og planteavler Jesper Øbo Johansen, 46, fra Askeby på Sydvestmøn.

»Jeg arbejder mange timer, men prøver at finde tid til min familie. Børnene er kun børn en gang«, fortæller planteavler Johan Ziska, 46, fra Bjert ved Kolding og tilføjer: »Jeg holder helst fem ugers ferie«.

Minkavler Ole Bertelsen, 61 og fra Nyrup i Vestsjælland, fortæller: »Jeg holder ca. to ugers sommerferie på campingplads med campingvogn. Så kan jeg køre frem og tilbage og passe dyrene. Sådan har vi holdt ferie i 25 år. Et år var vi i Lalandia, da jeg vandt et ophold«.

Mælkeproducent Viggo Bloch, 65, Varde, planlægger at holde 3-4 ugers ferie. Én uge i Polen, to uger i Danmark plus det løse. Coronavirus har endnu ikke ændret på de planer. »Lad os se, hvad der sker«, lyder det fra Viggo Bloch.

Smågriseproducent Elisabeth Bruhn, 54 og fra Haderslev havde planlagt tre ugers ferie i Angola, men nu er rejsen aflyst:

»Ferierne de forgangne år har været forlængede weekender. Nu er økonomien til at holde ferie, men så kom coronaen«.

Og så er der Steen Dissing fra Vendsyssel. Den 54-årige økologiske mælkeproducent praktiserer sæsonkælvning med et arbejdsmæssigt lavpunkt i vintermånederne. Dem benyttede han og hustruen sig af og rejste rundt i USA, Argentina, Indien og Nepal i tolv uger. Ægteparret nåede lige ind over grænsen, inden det hele lukkede ned. »Vi havde en god tur og føler os meget heldige«, fortæller en glad Steen Dissing.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle