Økologer vil være bedre

Økologer drøftede dilemmaer i økologien på regionsmøde i L&F’s økologisektion.

Økologien bobler af succes. Det var budskabet, da Landbrug & Fødevarers økologisektion i samarbejde med Syddansk Økologi holdt regionsmøde i Løgumkloster i sidste uge. Men økologerne vil gerne være endnu bedre, så de altid er et skridt foran forbedringerne i det konventionelle for eksempel på dyrevelfærd og klima. Derfor drøftede de dilemmaerne i økologien, og hvor de kan skabe forbedringer.

»Der er masser af ømme tæer. For eksempel pattegris-dødeligheden hos frilandssvin. Køernes genetik er også sårbar i forhold til økologi,« siger Michael Svane, viceformand for Landbrug & Fødevarers økologisektion.

Han peger på, at avlen har været rettet mod konventionel produktion og ikke økologisk.

»Strukturudviklingen er hård ved dyrevelfærden,« siger han.

Flytte tingene

Michael Svane mener dog sagtens økologien kan flytte sig, så den hele tiden er et skridt foran det kenventionelle brug med dyrevelfærd og miljø, og Økologisektionen kan være med til at flytte tingene.

Han peger på, at den viden, der ligger hos Seges og i de lokale rådgivningscentre, kan komme mere ud og arbejde. Samtidig kan markedsføring af de fortrin, der allerede er ved økologien, også blive bedre.

»Det kan sammen med tilskudssystemet også skabe resurser, så vi kan stille skarpt på, hvilken dyrevelfærd det er, vi skal videre med,« siger han.

Faktaboks

Økologisektionen

  • Varetager økologiske landmænds erhvervspolitiske interesser 
  • Synliggør økologiske landmænds ønsker og holdninger i relevante fora nationalt og internationalt
  • Repræsenterer alle økologer, der er medlem af L&F

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle