1.500 kg hjulballast på fem minutter

EZ Ballast gør det muligt at lægge henholdsvis 1.000 og 500 kg på bag- og foraksel i en ruf.

Der er fortsat meget interesse i at have de rette vægtforhold på traktoren i forhold til dens arbejdsopgaver. Derfor er John Deere på vej med en ny udgave af EZ Ballast-systemet til 6M. og 6R-serien.

I modsætning til EZ Ballast til 7R-serien, der blev lanceret for to år siden, og som består af en stor, bundmonteret plade, så består EZ Ballast til 6’eren af hjulvægte. Du kan sætte to vægte a hver 250 kg på hvert baghjul samt en vægt a 250 kg på hvert forhjul - i alt 1.000 kg på bagakslen og 500 kg i front.

Hjælper med vægten

Ved hjælp af en special-monteret annordning på selve fælgen tager det ifølge John Deere ikke mere end 5 til 10 minutter at på- eller afmontere hjulvægtene, og de er lette at hægte på med et sæt pallegafler på en minilæsser eller gaffeltruck.

Men systemet har også en ekstra feature. Via traktorens terminal kan systemet angive, om og i hvilket omfang du skal have ballast på traktoren.

Systemet måler dog ikke vægten i real time, men bruger i stedet en algoritme til sine beregninger.

For at få brug af hjælpen skal du derfor vælge din dæktype, tryk samt hvilket redskab, du har bagefter. Systemet kender traktorens vægt og beregner så ud fra de andre parametre, hvorvidt du skal montere ballast eller ej på traktoren.

Systemet har fået en sølvmedalje forud for den kommende Agritechnica-udstilling.

Faktaboks

EZ Ballast på 6M&R

  • Består af 2x250 kg hjulvægte til hvert baghjul samt 1x250 kg til hvert forhjul.
  • Samlet ballastvægt: 1.500 kg
  • Kan monteres hurtigt via pre-monterede vægtholdere.
  • Kan også vejlede om ballast

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle