19-årig elev tog ordet og startede debatten

Hvad fik dig til at rejse dig op og forklare din bekymring for statsministeren?

»Det gjorde jeg, fordi jeg er lidt træt af, at 3F har øget sit fokus på især mælkebønderne. Det giver en trykket stemning på arbejdspladsen, hvor nogle medarbejdere synes, det er noget mærkeligt noget. Vi kan også mærke, at det presser chefen, og han får mere at tænke på i dagligdagen. Og de ting synes jeg, at statsministeren skulle gøres opmærksom på, og jeg synes i det hele taget, at der skal mere opmærksomhed omkring det her problem«.

Hvilke positive reaktioner har du fået?

»Der har været rigtig mange positive kommentarer på Facebook, og opbakningen har været rigtig god blandt mine kammerater og på skolen (Gråsten Landbrugsskole, red.). Selv forstanderen roste mig for at sige min mening. Så det har været rigtig fedt at finde ud af, at mange har samme bekymringer. Det har gjort indtryk, at folk støtter op om de ting, jeg siger«.

Hvilke negative reaktioner er der kommet?

»Jamen, der er kommet nogle negative, hvor folk med vilje misforstår mig og siger, at jeg vil afskaffe fagforeninger osv. Det vil jeg slet ikke. Men ud over det har der også været mange kommentarer fra folk, der er uenige med mig, men som har skrevet det på en god måde, og det har været interessant at læse. Man bliver kun klogere af at høre gode argumenter, selv om man ikke er helt enig«.

Har debatten afskrækket dig fra at sige din mening en anden gang?

»Hvis det er noget, der ligger mig på hjerte, og jeg synes, at det bliver overset, vil jeg helt sikkert sige min mening en anden gang. Jeg synes, det er vigtigt, at man rejser sig og deltager i debatten - især vi unge, så det ikke er altid er de ældre landmænd, der taler. Nu har jeg set, at det kan give god opmærksomhed om et problem, hvis man rent faktisk gør opmærksom på det, så jeg er ikke afskrækket«.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle