200 landmænd åbner webshop

Krogmodnede luksusbøffer, rød mørbrad og hakkekød i frysekasser, leveret direkte til hoveddøren. Med en ny webshop blæser 200 fritidslandmænd og nogle tusinde hoveder kvæg til kamp for et mindre forbrug af bedre oksekød fra køer opdrættet på fritidslandbrug. Her drejer alt sig om dyrenes velfærd og respekt for biodiversiteten, skriver gruppen i en pressemeddelelse.

»Alle vi landmænd, der deltager i projektet, består af familielandbrug med en stor passion for kvæget. Vi er på fornavn med vores dyr, der ved græsning sikrer, at hede, enge og overdrev ikke gror over til skade for biodiversiteten«, fortæller Jan Winum Povlsen, der er direktør i den nystarterede webbutik for limousinekvægavlerne, Danske Bøffer, hvor forbrugerne kan købe kødkasser på abonnement udelukkende med dansk kød af kvægracen limousine.

»Vi går op i vores dyr med liv og sjæl. Personligt har jeg 35 års erfaring og kan kende hvert eneste dyr i besætningen. Det er den respekt og forståelse for, hvor kødet kommer fra, og hvad man støtter med sit indkøb, vi gerne vil udbrede til forbrugerne«.

Kurven er knækket

Danmark har en af verdens fineste bestande af limousinekøer på grund af den store avlsindsats, der har fremmet godt og mørt kød, siden den første limousineko kom til landet i 1969.

De seneste tal fra Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse viser også, at efter danskernes udgifter til oksekød i de seneste 20 år er steget med over 20 procent, er kurven nu knækket og forbruget dalende – en tendens, som kvægavleren Jan Winum Poulsen kan bakke helhjertet op om.

»Det kan virke paradoksalt, at vi som kødkvægsavlere ikke er interesseret i et stigende kødforbrug, men vores fokus ligger ubetinget på kvalitet frem for mængde«, siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle