29 mejetærskere købt i ny storhandel

Indkøbsforeningen B2B Bonus har igen købt maskiner efter fælles udbud. Denne gang storshoppede foreningen mejetærskere - og igen var det Claas, der løb med handlen.

29 svineproducenter landet over får i disse måneder leveret nye mejetærskere. I sig selv ikke noget særsyn - bortset fra, at alle maskinerne er købt i en og samme handel.

Indkøbsforeningen B2B Bonus har nemlig gennemført sit andet udbud på maskinområdet og har lavet fælles aftale om indkøb af mejetærskere.

Og lige som sidste år, hvor medlemmerne købte 53 traktorer efter fælles udbud, blev det Claas, der løb med den samlede aftale.

»Vi valgte Claas, fordi de i en kombination af pris og kvalitet var de bedste,« forklarer adm. direktør i B2B Bonus Torben Hvingelby Pedersen.

Han oplevede, at hvor flere forhandlere og importører sidste år ikke troede på, at udbuddet ville blive gennemført, så var der en anden velvilje i år.

»Der var ingen af importørerne, der ikke tog det seriøst. Samtidig har alle erkendt, at hvis man vil handle med en indkøbsforening, så skal man gå til stålet,« siger han.

Populær 760’er

Hos Claas glæder marketingchef Morten Jørgensen sig over aftalen.

Svineproducenterne fik tilbud på flere modeller. Flest tog en Lexion 760 »ned fra hylden«.

»Lexion 760 står for næsten halvdelen af totalen. Derefter er der så sket tilpasning til hver enkelt landmands ønsker til udstyr og skærebord,« forklarer han.

I modsætning til sidste års traktorhandel har Claas næppe vundet store markedsandele på årets handel.

»Jeg har ikke det præcise tal for, hvor mange der i forvejen kørte vores mejetærskere. Det er kunder i den store ende af mejetærsker-segmentet, og der er vi i forvejen stærkt repræsenteret,« vurderer Morten Jørgensen.

Planlægger næste indkøb

Udbuddet er forhandlet hjem samlet mellem B2B Bonus og Claas med vilkår om finansiering, tilbud om service samt mulighed for salg af brugt udstyr. Men den enkelte mejetærsker-handel er foregået i aftale mellem hver enkelt landmand og en lokal forhandler.

I B2B Bonus er man nu allerede ved at planlægge næste års udbud af maskiner.

»Vi fortsætter absolut. Der er penge at spare ved det. Vi har lavet en femårs-plan for investering i maskiner, sådan at vores medlemmer kan regne det ind i deres budgetter,« slutter Torben Hvingelby Pedersen.

Faktaboks

B2B og Claas

  • B2B Bonus: 120 svineproducenter er medlemmer.
  • Sidste år købte medlemmerne 53 traktorer i samlet handel efter udbud.
  • Claas vandt igen i år efter vurdering af totaløkonomi, service, holdbarhed, gensalgsværdi og pris.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle