50 frøavlere med bus til DLG-Feldtage

Avlerforeningen DSV Frø Danmark A/S kombinerer en studietur med besøg hos to tyske frøavlere med besøg på DLG-Feldtage.

Når 50 medlemmer af Avlerforeningen DSV Frø Danmark sætter sig i en bus 16. juni og kører på en todages studietur til Tyskland, kombinerer de besøg hos to tyske frøavlere med et besøg på DLG-Feldtage.

»På DLG-Feldtage vil vi bl.a. besøge vores tyske moderselskabs stand, hvor vi både skal høre om hvede, raps, frøgræs og efterafgrøder,« siger Carsten Jørgensen, avlsleder, DSV Frø Danmark A/S.

Han tilføjer, at mange danskere udelukkende forbinder DSV med frøavl. Men halvdelen af omsætningen i det tyske moderselskab genereres faktisk fra forædling og salg af vinterhvede- og rapsudsæd. Den resterende del af omsætningen stammer fra græs- og kløverfrø.

»I Tyskland er der ikke de samme krav om dyrkning af mellem- og efterafgrøder som i Danmark. Men da de tyske landmænd kan få penge for at dyrke mellem- og efterafgrøder, udgør det en ikke ubetydelig del af DSV’s omsætning af frø på det tyske marked,« fortæller Carsten Jørgensen.

Modsat dyrkningen af de lovpligtige efterafgrøder i Danmark må de tyske landmænd bruge kvælstoffikserende planter i frøblandingerne til mellem- og efterafgrøder. Ved besøget hos de to tyske landmænd vil de 50 danske frøavlere se, hvordan dyrkning af henholdsvis rødsvingel og almindelig rajgræs praktiseres i Tyskland.

»Vi er klart større end tyskerne, når det gælder dyrkning af rødsvingel, men tyskerne dyrker meget rajgræs. Jeg håber, at besøget hos de tyske frøavlere kan give inspiration. Bl.a. lægger mange tyske landmænd rajgræs ud i efteråret,« siger Carsten Jørgensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle