66 bedrifter deltager i Åbent Landbrug på søndag

Svinebedrifterne er igen med til at invitere byfolk ind og se, hvordan man driver landbrug.

En bred vifte af landbrugsbedrifter åbner på søndag for at byde offentligheden velkommen og vise, hvordan tingene går for sig.

Godt halvdelen er mælkeproducenter, som bliver grundigt bakket op af deres mejerier med smagsprøver til de besøgende og praktisk hjælp til at vise rundt og holde styr på børn og voksne. Men også en række svinebedrifter landet over er med samt mink, malkegeder, får, høns og planteproduktion - fortrinsvis frugt- og grøntsagsproduktion, vises frem.

»Vi vil gerne, at alle danskere er lige så stolte over landbruget, som vi landmænd er. Derfor inviterer vi alle til at se, hvordan vi i et moderne effektivt landbrug producerer fødevarer af høj kvalitet,« siger formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

Langt størstedelen af bedrifterne er nye i faget og har ikke holdt åbent hus tidligere. Et fåtal - og de findes især på øerne - har prøvet det før. Men interessen for at deltage er stor blandt landmændene.

»Jeg vil ikke sige, der ligefrem er en kø af landmænd, der vil åbne gården for gæster. Men der er et par områder, hvor det lokale Åbent Landbrugudvalg har folk på venteliste,« fortæller projektleder Jan Morre Christensen, Landbrug & Fødevarer.

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med landbo-, fælles- og familielandbrugsforeninger, Arla, Mammen Mejeri, Thise Andelsmejeri, Naturmælk, Danish Crown, Tican, Kopenhagen Fur, Hedegaard og Dansk Gartneri. I 2014 deltog 86.000 gæster i Åbent Landbrug.

Faktaboks

Åbent Landbrug

  • Søndag 20. september
  • 66 landbrugsbedrifter inviterer besøgende indenfor
  • Se mere på aabentlandbrug.dk

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle