Aabenraa byder på halmdebat og hestestrip

Det Sønderjyske Fælles­dyrskue i Aabenraa melder om flere dyr og flere udstillere på dette års skue.

Udstillingsarealet på omkring 50.000 kvm midt i Aabenraa vil være fyldt til bristepunktet, når dyrskuet åbner fredag morgen.

For første gang i flere år kan man også melde om en pæn stigning i antallet af tilmeldte dyr, hvilket bl.a. hænger sammen med, at skuet i Varde er lukket.

Antallet af malkekøer er trods et fald i antallet af kvægbesætninger steget med næsten 35 procent til 233. Også kødkvæget er i fremgang på skuet, og her er antallet af dyr steget fra 75 til 90. Langt de fleste kødkvægsracer vil være repræsenteret på pladsen. Desuden byder dyrskuet på 90 heste samt 32 får og geder.

I fødevareteltet sætter man fokus på »Den autentiske Smag« ved at præsentere en lang række af lokalt producerede fødevarer, og gæsterne inviteres til at være chefkokke for en tid.

Dyrskuet åbnes fredag af Aabenraas borgmester, Tove Larsen. Herefter er der halmballedebat med deltagelse af EU-politikerne Jens Rohde og Christel Schaldemose samt lokale politikere og erhvervsfolk.

Fredagens kåringer er helliget køer, får og geder, mens det er hestenes tur til at komme i konkurrence lørdag, hvor der også er 4H Børnedyrskue.

Heste og hunde er dog at finde i Store Ring både fredag og lørdag til dyrskuets store show, der også byder på gymnastikopvisning.

Programmet præsenterer »Heste-striptease fra Hamborg«, men man bliver nødt til at møde op lørdag for at finde ud af, hvad det går ud på.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle