ACs avlsdyr solgt for 5,5 mio. kr.

Duroc-besætning har skiftet ejer for anden gang i år.

En besætning på godt 100 Duroc-søer og orner er solgt fra konkursboet efter AC Farming Kollund A/S. Salgsprisen for besætningen samt avlsdata er aftalt til godt 5,5 mio. kr. Det fremgår af en aktindsigt i konkursboet efter AC Farming Kollund.

AC Farming købte besætningen af Astrup Gods 1. juni. Det var planen, at besætningen skulle flytte ind i de nye stalde i Den Sorte Diamant i Riis, men byggeriet blev ikke færdiggjort inden AC Farming gik konkurs. Derfor står dyrene stadig på Smakkerup Gods ved Kalundborg, hvor Astrup Gods lejede stalde til dyrene.

Det var AC Farmings plan, at besætningen skulle levere Duroc-avlsdyr til det nye avlsselskab Danish Genetics.

Navnet på køberen af besætningen er ikke offentliggjort. Men kilder blandt svineavlere oplyser til LandbrugsAvisen, at Duroc-besætningen er solgt til to svineavlere, der i forvejen sælger avlsdyr og er knyttet til Danish Genetics.

I første omgang blev AC Farming Kollund erklæret under rekonstruktion fordi kuratorerne håbede, at et avls- og opformeringssamarbejde med Danish Genetics kunne videreføres og sælges sammen med nogle af Kollunds svin.

Men kuratorerne droppede den mulighed, da en retssag anlagt af Landbrug & Fødevarer mod deltagere i Danish Genetics, herunder AC Farming, såede tvivl, om det er lovligt for besætningerne at deltage i avls- og opformeringsarbejde i regi af Danish Genetics.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle