Active NS kan snart være på Teknologilisten

Sammen med Force Technology arbejder opfinderen af Active NS, Karl Erik Molbech, på at få midlet optaget på Teknologilisten inden for de næste par år.

Active NS skal optages på Teknologilisten. Det ligger Karl Erik Molbech, manden bag produktet, meget på sinde.

»Jeg har kæmpet i mange år for at få midlet i Danmark anerkendt for at reducere lugt- og ammoniakemissionen fra svinegyllen. Jeg vil gerne give landmændene en billig løsning på de lugt- og ammoniakproblemer, de har. Men jeg har aldrig opnået lydhørhed fra det etablerede system,« siger 68-årige Karl Erik Molbech.

Det er 25 år siden, han opfandt Active NS. De seneste fire år har han været selvstændig, og nu vil han i mål med en godkendelse af produktet.

»Jeg har besluttet, at den sidste del af mit arbejdsliv skal bruges på at få accept af Active NS som et miljøprodukt,« siger han.

Efter en rapport fra Force Technology, udarbejdet i år, viste lovende resultater, er han sammen med Force-folkene i færd med at udarbejde en forsøgsprotokol, der er næste skridt i bestræbelserne på at få Active NS optaget på Miljøstyrelsens Teknologiliste.

»Vi lægger op til at teste produktet hos to svineproducenter, hvor der skal foretages afprøvninger hen over fire årstider. Det gør vi for at leve op til de krav, vi får fra ETA Danmark, som på vegne af Miljøstyrelsen tager stilling til forskellige miljøteknologier,« forklarer han.

Karl Erik Molbech er overbevist om, at missionen lykkes:

»Active NS er blevet testet i udlandet mange gange og har vist, at det har effekt på lugt og ammoniak.«

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle