Aflysningerne væltede ind

Henrik Øster fra Samsø får aflyst den ene oplevelse efter den anden.

At bo på en mindre ø gør ikke livet lettere for landmænd i disse tider. På Samsø holder landboforeningsformand Henrik Øster hovedet koldt, mens han krydser fingre for, at erhvervet kommer bedst muligt igennem coronakrisen. Samsø er hårdt ramt af afbud fra turister, som skulle have været på påskeferie på øen. Der er mange afbestillinger nu, så øen vil komme til at mangle indtægter fra de gæster.

»Der er meget, vi må gøre lidt anderledes nu. En lille ting er at huske at fortælle vognmændene, der kører for øens producenter, at de selv skal tage madpakke med til overfarten med færgerne. Der er ikke mulighed for at købe mad om bord længere«, giver formanden som et af mange eksempler.

Fredericia og Rom må vente

På det personlige plan er der en del gode oplevelser, der nu ikke kan blive til noget på grund af corona:

»Min kone og jeg holdt fælles 50 års fødselsdag sidste år, og vi fik i gave fra kolleger billetter til en koncertforestilling om Shu-bi-dua. Den skulle vi have set på tirsdag på det nu konkursramte Fredericia Teater. Så skulle vi have været til Rom i påsken. Igen en aflysning, men så må tage den rejse en anden gang. Vores søn skulle have været konfirmeret St. Bededag - det bliver så heller ikke til noget, alle konfirmationer er jo aflyst. Oven i det kan min far på plejehjemmet ikke få besøg af familien«.

Faktaboks

Samsø Lbf:

  • 68 aktive medlemmer, 40 passive.
  • Har et rådgivningskontor på Samsø, er ellers en del af Velas.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle