AGROINTELLI: Tæt samarbejde får hurtigere viden i arbejde

Adressen i Agro Food Park gør det nemmere for AGROINTELLI at udvikle præcis de digitale hjælpemidler, som landbruget efterspørger.

Kontorstolene er byttet ud med løbebånd og stepmaskine i AGROINTELLIs kontorer i Agro Food Park. Og det er en god idé at holde sig i form, hvis man skal følge med virksomhedens stejlt stigende vækstkurve.

På tre år er AGROINTELLI, der udvikler nyskabende og effektive teknologiske produkter til landbrugsmaskiner, vokset fra 1 til 23 fastansatte og 9 projektansatte.

Ole Green, der er uddannet landmand og har grundlagt AGROINTELLI, har lige modtaget Innovationsfondens pris som Årets Innovatør 2018 og modtog i 2016 Landbrugsmediernes Innovationspris.

Han startede som selvstændig, da han var 20 år gammel, og siden da har han arbejdet på moderne løsninger hos landbruget. Det har rystet 12 patenter af sig og en lang række produkter, som er i anvendelse både i Danmark og i resten af verden.

Hans nyeste skud på stammen, AGROINTELLI, har bl.a. udviklet Robotti - en selvkørende markmaskine, der selvstændigt kan benytte en række redskaber i marken. Sensorer og avanceret programmering gør den ekstremt præcis og i stand til at bruge store mængder data om jordbundsforhold, afgrødestatus og meget andet, som opsamles i marken.

De rigtige naboer

Ole Green flyttede ind i Agro Food Park i 2015 i forbindelse med stiftelsen af AGROINTELLI. Fælles for de virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der har adresse i Agro Food Park, er, at de alle arbejder med udvikling inden for landbrug og fødevarer. Og det er netop Agro Food Parks styrke, mener Ole Green.

»Det er ikke svært at finde et kontorfællesskab eller en virksomhedspark, hvor man kan flytte ind. Men hvis der skal være en interaktion mellem virksomhederne, der kan styrke deres udvikling, er det afgørende, at det er de ”rigtige” virksomheder, der flytter ind. Og der har man virkelig ramt plet i Agro Food Park«, siger Ole Green.

Samarbejde på kryds og tværs

En ny undersøgelse blandt virksomhederne I Agro Food Park viser da også, at næsten 90 procent har konkrete projekt- eller forretningssamarbejder med andre i Agro Food Park, og 20 procent har mere end fem samarbejder. Et estimat er, at der i 2017 var omkring 200 samarbejder på kryds og tværs i Agro Food Park.

 

Uventede partnere

Det billede kan Ole Green godt genkende.

»Jeg har ikke tal på, hvor mange virksomheder vi har samarbejdet med. Men der er virksomheder, som vi ikke ville have tænkt på at samarbejde med, hvis ikke vi delte adresse. For eksempel er vores aktuelle samarbejde med Gartnerirådgivningen direkte affødt af vores naboskab«, siger Ole Green.

AGROINTELLI har ud over Gartnerirådgivningen også et tæt samarbejde med bl.a. Teknologisk Institut og Seges.

»Det er afgørende, at vi har en løbende dialog med dem, der rådgiver landmændene. På den måde ved vi, hvilke digitale hjælpemidler landmænd og gartnere har brug for, og vi kan udvikle mere præcise løsninger, der kommer hurtigt i arbejde«, siger Ole Green.

Faktaboks

Agrointelli

  • Stiftet: i 2015. I 2018 er de oppe på 23 fastansatte og 9 projektansatte.
  • Udvikler af: Smartgrass, som automatisk behandler billeder fra droner til at danne overblik over den biologiske variation på markerne. Data fra Smartgrass kan bruges til at optimere gødningsstrategien, hvilket kan øge landmandens udbytte med op til 10 pct.
  • Står også bag: Roboweedmaps, som bygger på den samme teknologi. Roboweedmaps finder ukrudt på marken, og ud fra det laver den en målrettet sprøjteplan, som kun bruger planteværn, hvor der er brug for det.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle