Altmuligmanden på redaktionen fylder 60

Han har skrevet om svin og planter. Redigeret avis, magasiner og web. Besøgt landmænd over det meste af kloden. I dag har han ansvar for bl.a. dækningen af pelsbranchen og skovbruget - og det bliver næppe det sidste skifte i en lang karriere på landbrugets bladhus. Og nu, det vil sige 23. november, fylder journalist Einar Bo Thomsen 60.

Præcis halvdelen af sine 60 leveår har Einar Bo Thomsen været ansat på LandbrugsMedierne. Meget betegnende for alsidigheden og lysten til at prøve det hele studerede han forinden både økonomi og journalistik, mens den formelle uddannelse blev som agronom fra det daværende KVL med studieophold i Ungarn, Polen og USA og afbrudt af to års praktisk arbejde i landbrug og skovbrug.

Nu kunne så broget en fortid jo nok ligne billedet af en rodløs, ja, ligefrem rodet type. Intet kan være mere forkert. Einar Bo Thomsen er om nogen systematikeren og ordensmennesket, der holder af planer og systemer og meget nødigt afleverer et manuskript, der ikke er gennemlæst en ekstra gang.

Da han sidst skiftede funktion fra webredaktør til skrivende inden for økonomi, skete det især ud fra ønsket om at komme ud i marken tættere på landmændene. Han har selv opdyrket avisens nye stofområder pelsdyravl og skovdrift og undervejs skabt et meget nært og fortroligt forhold til aktørerne i de to sektorer.

Privat er Einar Bo Thomsen et familiemenneske - når lysten til løbe- eller cykelturen ikke trækker for hårdt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle