Anstændig sagsbehandling

Regeringen og Kommunernes Landsforening indgik 9. februar 2009 en ny aftale om de omstridte miljøgodkendelser, som husdyrloven kræver i forbindelse med etablering, udvidelse eller ændringer af husdyrbrug.

Aftalen indebærer bl.a., at der indføres maksimale afgørelsestider for den enkelte landmand i landets kommuner, og at der tilføres området 100 mio. kr., der fordeles med 57 mio. kr. til at styrke kommunernes rammebetingelser og 43.5 mio. kr. til en aktivitetsafhængig pulje til afvikling af den aktuelle sagspukkel.

Kommunernes Landsforening har på kommunernes vegne forpligtet sig til, at der i 2009 skal afgøres tre gange så mange sager som i 2008, og at der i 2010 skal nås 2.620 sager. Dette skal bl.a. ske ved forbedrede it-systemer og forbedrede administrative forhold i Miljøstyrelsen, som har været en af de helt store gener for kommunerne i deres sagsbehandling. Ligeså indføres der maksimale afgørelsestider, så landmændene ved, hvad de har i vente.

Aftalen er særdeles godt nyt for landmændene, der nu kan få en anstændig sagsbehandling, så landbrugserhvervets investeringsplaner ikke udsættes for det cirkus, som har været tilfældet hidtil. Og aftalen giver også kommunerne bedre rammevilkår til at få behandlet flere sager, som er højst tiltrængt.

Esben Lunde Larsen (V), byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune, folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern Kredsen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle