Arbejdshesten, der stadig handler med grise og køer

75 Henrik Westergaard startede livsværket Westergaard i 1965. Både han og selskabet, hvis liv er tæt forbundne og har været det siden opstarten, kan i år fejre runde dage.

Der er ikke meget i Henrik Westergaards liv, der ikke handler om arbejde. Det skulle da lige være, hvis det handler om familien.

Den hårdtarbejdede transportør og omsætter har dog formået i vidt omfang at kombinere de to ting. I livsværket H&S Westergaard har han både arbejdet med at omsætte og transportere smågrise og slagtedyr - og i selskab med såvel sin hustru Karen som det ene af de tre børn, nemlig Søren og hans hustru Christina.

Derfor er det måske meget passende, at han ikke kun kan fejre rund fødselsdag i år, når han den 8. april fylder 75 år. Hans livsværk, forretningen, der i dag kendes som H&S Westergaard, runder også de 55 år.

Virksomheden, der årligt omsætter for lige omkring en milliard danske kroner, har 28 ansatte og arbejder med transport af smågrise samt kreaturer. For et par år siden fik selskabet også eget slagteri, da Westergaard købte Sevel Slagteri, hvor der slagtes søer.

Henrik Westergaard kunne sagtens have trappet ned, hvis han ville. Men det gør han ikke. Så længe helbredet kan følge med, så passer det »arbejdshesten« fint at møde på kontoret hver dag.

Arbejdet er fortsat centrum for Henrik Westergaards hverdag og liv.

Den erfarne forretningsmand har dog fået lidt mere »fri fra telefonerne« på kontoret og passer en del opgaver med at køre rundt for at tilse de mange aktiviteter i firmaet, herunder slagteridriften.

Generationsskiftet er dog sket og arvefølgen på plads i virksomheden.

Efter 40 år som enkeltmandsvirksomhed kom Søren med i ejerskabet i 2005, hvor navnet skiftede til H&S Westergaard A/S. I dag er Søren direktør og også ejer af 90 procent af virksomheden.

Når den ikke står på arbejde, trives Henrik Westergaard med at gå i haven, hvor der er direkte udsigt til Sunds Sø. En god weekend tilbringes med familien eller de mange venner - gerne på en søndagstur med hustru Karen.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle