Arla har det hårdt som aldrig før

Har mistet to mia. kr. i omsætning på seks måneder.

Arla Foods omsætning faldt i første halvdel af regnskabsåret med godt to mia. kr. til 22,9 mia. kr., og heraf skyldes alene 1,7 mia. kr. en dårligere valutakurs i omregningen fra svenske kroner og britiske pund, oplyser selskabet.

Mejeriindustrien har aldrig før oplevet en så hård periode. Udviklingen er en direkte konsekvens af det massive prispres, som er taget til over hele verden i løbet af 2009, samtidig med en stor ubalance mellem udbud og efterspørgsel efter mælk, forklarer Arla Foods.

"Halvårsresultatet er på linje med vores budget. Vi er på ret vej, og vi skal fortsætte med at indhente de besparelser, vi besluttede i april. Resultatet viser, at både spareprogrammet og sænkningen af mælkeprisen til andelshaverne desværre har været nødvendig og rigtig. Krisen er mere omfattende og mere langvarig end forventet, og den har bidt sig fast på alle Arlas markeder, siger adm. direktør Peder Tuborgh. "Besparelserne vil få den største effekt her i andet halvår, og dermed forudser Arla Foods et samlet årsresultat på 900 mio. kr.

"Usikkerheden er fortsat stor, og lige nu kan jeg ikke give nogen garantier for fremtiden. Alle medarbejdere er indforståede med situationens alvor og viser hver dag en stor vilje og evne til at finde nye løsninger," siger Peder Tuborgh.

-strup

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle