Arla i sag mod svensk styrelse

Kontrolbesøg fra kinesiske og svenske myndigheder kostede Arla 93.000 kroner. Nu har Arla klaget.

Et tre timers besøg af en kinesisk delegation på mejeriet i Götene - med en svensk tolk og tre medarbejdere fra det svenske Livsmedelsverket, Fødevarestyrelsen, førte til en regning på 93.000 danske kroner til Arla. Det skriver svenske ATL.nu.

Den markante regning har fået Arla til at indbringe afgørelsen for den svenske forvaltningsret.

Mejerietselskabet mener ikke, at man skal punge ud for rejseomkostninger, tolk, logi og personaleudgifter til Livsmedelsverket.

Besøget fra den kinesiske delegation skete sidste år i september og omfattede også fabrikker hos Semper og Ceres. Den samlede regning på 385.000 svenske kroner fra styrelsen blev derfor delt på de tre virksomheder.

Arla klagede med det samme over regningen, blandt andet med begrundelsen, at man allerede havde en godkendelse til at eksportere til Kina før inspektionsbesøget fra delegationen.

Klagen fik styrelsen til at nedsætte regningen til en tredjedel - blandt andet med henvisning til, at virksomheder selv skal afholde omkostninger til denne slags kontroller. Samtidig har man påpeget, at ingen af de andre selskaber har klaget over udgiften.

Arla har dog fastholdt sin klage og afventer nu sagens behandling i forvaltningsretten. Det sker blandt andet, fordi man ønsker mere transparente og forståelige omkostnings-opgørelser fra styrelsen, når det gælder eksporttilladelser i fremtiden, oplyser Arlas chefjurist til ATL.nu.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle