Arla indfører differentieret pris på øko-mælk

Økologiske landmænd, der benytter dispensationen til at fodre ikke-økologisk, kan se frem til lavere pris.

Arla sætter nu pris på, hvad det koster økologiske landmænd at tage imod EU-dispensationen til at fodre med almindeligt grovfoder. 22 øre falder prisen pr. kg. mælk, som desuden vil blive solgt som konventionel mælk.

Prisen er fastsat ud fra Arla Foods’ forventninger til foderprisen og på baggrund af konsultationer med Arlas økologiske udvalg. Indtil videre har ingen danske landmænd søgt dispensation, Prisen vil først gælde, fra landmanden begynder at fodre med konventionelt foder, og ikke fra han modtager dispensationen.

Status

Henrik Damholt Jørgensen, chef for Arlas medlemsservice, forklarer desuden, at man har overvejet, om det er uretfærdigt for konventionelle landmænd, at andre får en højere pris for konventionel mælk.

»Men det handler om, at vi gerne vil have, at vores økologiske landmænd kan opretholde status som økologiske og vende tilbage så hurtigt som muligt«, udtaler han.

Generelt vil han dog ikke kommentere på udviklingen for forsyningen af økologisk mælk. »Lige nu forsøger vi at få et billede af, hvor hårdt vores landmænd er ramt«, siger han og fortsætter: »Vi har endnu ikke set en væsentlig effekt i mængderne, men man kan godt forestille sig, at det kommer til at ske«. Arla arbejder på at skabe et kvalificeret og konkret bud på, hvor meget faldet forventes at blive.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle