Arla lukker amerikansk mejeri

Arla lukker sit mindste amerikanske mejeri i Muskegon, Michigan og flytter mejeriets produktion af skimmeloste til Gjesing Mejeri i Danmark.

Lukningen af mejeriet i Muskegon, Michigan med i alt 20 medarbejdere kommer efter en periode med faldende salg af mejeriets skimmeloste, som udelukkende sælges på det amerikanske marked.

Selvom mejeriets kapacitet er forholdsvis beskeden, har det været svært at udnytte kapaciteten fuldt ud, siden mejeriets produktion af havarti blev overført til Arlas større amerikanske mejeri i Hollandtown, Wisconsin i 2007.

»Set fra et overordnet Arla-perspektiv er det mere enkelt og effektivt for os at producere skimmeloste til USA på Gjesing Mejeri. Det er naturligvis trist for medarbejderne i Muskegon, men vi står klar til at assistere dem med hjælp til at komme videre,« siger Arlas direktør for det amerikanske marked, Susie Møller Hjorth.

Fremover vil produktionen af Arla-produkter til det amerikanske marked primært foregå på Arlas nyligt udvidede mejeri i Hollandtown, Wisconsin samt i Danmark. Lukningen af mejeriet i Muskegon bliver gennemført i løbet af efteråret 2012 og berører udelukkende produktionen af skimmeloste.

Det forventes, at der vil blive brug for yderligere fire medarbejdere i Gjesing.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle