Arla-prisen kan falde igen

Formanden for Arla Foods tror ikke, mælkeprisfaldet vedtages i bestyrelsen allerede i næste uge.

Arlas afsætning af mejeriprodukter er så problematisk, at en yderligere nedsættelse af mælkeprisen til producenterne er på tale.

Det bekræfter formanden, Ove Møberg, og han støtter dermed udtalelser fra næstformand Åke Hantoft, som på et møde med svenske mælkeproducenter har bebudet, at bestyrelsen kommer til at tage stilling til en prisjustering. Til gengæld er det ikke Ove Møbergs opfattelse, at en prisnedsættelse vedtages på bestyrelsesmødet i næste uge

Enig med Åke

"Jeg tror, det Åke har sagt er, at vi står i en vanskelig situation, og at det kan betyde, vi bliver nødt til at sætte prisen ned igen. Det er jeg enig i - men vi har endnu ikke tallene, der kan udløse, at det bliver her og nu," siger Ove Møberg.

"Vi har ikke set vores januar-regnskab endnu - det får vi først i løbet af de kommende dage, og der er altså ikke truffet nogen beslutning. Kunderne kender omverdenen og ved, at økonomien er trykket. Det smitter af. Valutakurserne er også imod os. Jeg synes, det er fornuftigt, at vi herhjemme har en valutapolitik, hvor vi følger euroen, men ser vi til Sverige og England, så har de en betydeligt lavere rente, og det smitter af på valutakursen.

Men der kan jo hurtigt ske ændringer. For bare et år siden ville ingen have troet mig, hvis jeg havde sagt, at vi skulle så langt ned. Det går så hurtigt, og nu køber forbrugerne de billige produkter, mens forbruget andre steder bare falder."

Usikker fremtid

"Jeg forstår godt, hvad kritikerne siger, og jeg kan godt forstå det, når nogen siger, at det ikke hjælper, at Arla Foods overlever, mens mælkeproducenterne ikke gør. Men når vi eksempelvis snakker valuta, har vi kurssikret på den svenske krone og det britiske pund. Men det får jo altså en ende på et tidspunkt, så fremtiden er usikker. Og de 900 mio. kr. er ikke noget stort tal sammenlignet med den usikkerhed vi står over for," siger Ove Møberg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle