Arlas førsterival sænker majprisen

FrieslandCampina sænker sin mælkepris for maj med en halv eurocent. Dermed bliver prisen til andelshaverne i det hollandske selskab på 34 eurocent pr. kg, svarende til 253,3 øre/kg.

Til sammenligning er Arlas aconto-mælkepris i maj på 234,0 øre/kg, en fastholdelse fra april. Denne pris er dog vel at mærke inklusiv tillæg for non-GM foder samt deltagelse i Arlagården Plus.

FrieslandCampinas mælkepris er den såkaldte garanterede mælkepris. Den kan ikke sammenlignes på øre direkte med Arlas, men det er vist sikkert at konstatere, at hollænderne trods deres sænkning fortsat er et stykke foran.

»Sænkningen af den garanterede mælkepris er et resultat af den forventede sænkning af mælkepriserne fra vores referencevirksomheder«, skriver FrieslandCampina.

FrieslandCampina sammenstykker nemlig sin mælkepris af en række konkurrenters mælkepriser samt forventningerne til den kommende måneds indtjening. Altså vil en sænkning af mælkeprisen hos Arla også kunne betyde, at Frieslands garanterede mælkepris dykker. Det sker i modsætning til Arlas mælkepris, der er baseret på indtjeningen i den foregående måned. /DSB

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle