Automatik hæver kapacitet på stortærsker

Cemos Automatic får ros, men høst af raps kræver plader i skærebordet. Det er nogle af konklusionerne fra Marks test af Claas Lexion 780.

Lexion 780 er en kæmpe i høsten, og med et nyt system, Cemos Automatic, holder kæmpen sig endnu mere fit for fight. Systemet har den funktion, at det hele tiden finjusterer på maskinen ud fra en række parametre såsom kapacitet, renhed eller spild - eller en blanding af dem alle, og det sker vel at mærke under kørslen, uden chaufføren bemærker det. Systemet får stor ros fra Marks testpilot, der i høsten testede Lexion 780 med Cemos Automatic monteret.

Lexion 780 deler cylinderbredde og diameter med Lexion 770. Rotorstørrelsen er ens på hele 700-serien, men Lexion 780 har en brosektion mere under hver rotor og har derfor et større seperationsareal.

Det er med til at øge kapaciteten, men i hvede med snitteren slået til er der til gengæld også brug for samtlige 598 heste, er oplevelsen.

Maskinen var udstyret med et Claas 1200 Vario skærebord. Plusserne her er en rolig gang med træk af knivene fra hver side. Men praktiseres der faste kørespor på 12 meter, mangler skærebordet lige præcis de sidste centimeter i at være 12 meter bredt. Samtidig skal man lægge plader i skærebordet, hvis der skal høstes raps.

Lexion 780 gør kun brug af ét gear fra 0 til 16 kilometer i timen. Kølerpakken får også ros med på vejen som værende ekstremt god til at holde sig ren. Til gengæld kan du ikke aktivere snitteren fra kabinen - og maskinen. Få alle fordele og ulemper og læs hele testen i magasinet Mark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle