Bæltetraktorer og sprøjter i grønt: Fendt-forhandlere får det fulde lineup

Agco satser på Fendt i Europa - nu føjes to bæltetraktorer, fire trailersprøjter, pressere og en snittervogn til produktprogrammet.

Fendt bevæger sig ind på nye territorier fra næste år. På Agritechnica lancerer Fendt to serier af bæltetraktorer i intervallet 380-646 hestekræfter.

Traktorerne kommer til at stå side om side med en selvkørende sprøjte, adskillige trailersprøjter, snittervogne og rundballepressere. Alt sammen noget, du ikke har kunnet finde i Fendts grønne farver før nu, hvor Agco slukker for Challenger i Europa og udelukkende satser på Fendt.

Det giver de danske forhandlere nye muligheder på produktsiden. Selvom flere ting kommer direkte fra Challenger, så gemmer der sig også nyt i posen med maskiner.

Vario med bælter

På traktorerne bliver Fendt 1100 MT-serien flagskibet med fire modeller og op til 646 heste. Her minder alt fortsat om Challenger, men den mindre Fendt 900 MT er til gengæld helt ny og rummer meget mere af Fendts DNA.

Det ses for eksempel på den trinløse Vario-transmission, en kabine fra Fendt og et design i skarp lighed med 1000-serien, hvor bælteserien også låner transmission og Fendt iD low speed konceptet fra. Det betyder kort fortalt lavere motorhastigheder, højere moment - og giver således den 9,8 liters Agco power motor maksimal drejningsmoment fra 1.200 omdrejninger i minuttet.

Fendt 900 MT byder også på mulighed for flat-face koblinger og helt op til 2x220 liter olie i minuttet.

Naturligt med sprøjter

For to år siden præsenterede Challenger sin første trailersprøjte bestående af to modeller på 3.300 og 4.400 liter. Dengang lovede man større modeller, og de kommer nu i forbindelse med omlægningen.

Fendt Rogator 300 er navnet på serien, der nu topper med 5.500 og 6.600 liters tank - to modeller, der vil passe godt ind hos de danske forhandlere, mener Peter Midtiby, salgschef, Fendt, Agco Danmark.

»Trailersprøjterne vil være tilgængelige hos alle danske Fendt-forhandlere. En sprøjte er jo en helt naturlig del af maskinlisten, og samtidig rammer vi kapacitetsmæssigt godt med de to store modeller«, vurderer han.

Kun den selvkørende Rogator 600-serie ligger ikke helt fast endnu med hensyn til salget.

»Vi har ikke helt afgjort endnu, om alle forhandlere skal have den på salgslisten. Det er en specialiseret maskine. Men det er til gengæld helt sikkert, at samtlige forhandlere får vores græsmaskiner i udstillingen«, uddyber Peter Midtiby.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle