Børnepasning: Vikar fylder huller i vagtskema

Svineproducent Kaj Rasmussen har valgt at hyre en landbrugsvikar i tre uger som aflastning for medarbejderne.

Hvorfor sender man offentligt ansatte hjem med løn i stedet for at holde flere institutioner åbne, spørger svineproducent Kaj Rasmussen, Ørslev ved Ringsted.

To unge mødre blandt hans medarbejdere har problemer med at få passet deres små børn. Den nødpasning, de har fået tilbudt, indebærer, at de skal aflevere dem i fremmede omgivelser til ukendte pædagoger og børn.

Det er de ikke trygge ved, og selv om de skiftes til at arbejde, er de ved at have slidt både sig selv og deres familier og bekendte op, for at det hele skal gå op. Derfor har Kaj Rasmussen valgt at ansætte en landbrugsvikar, Daniel Rostkjær fra Sjællands Vikarservice, til at fylde hullerne ud i vagtplanen i de næste tre uger.

»Det er klart, det er en ekstra omkostning, og jeg synes jo egentlig, jeg har de ansatte, jeg skal bruge. Men jeg skal jo være sikker på, at jeg kan få passet mine dyr«.

Hold flere steder åbne

Kaj Rasmussen forstår sine ansatte, og det undrer ham, at kommunerne ikke holder flere institutioner åbne, så børn kan blive passet i velkendte omgivelser.

»Der kommer mere pres på nødpasningerne, når folk løber tør for nødløsninger. Lad dog børn komme i deres egen institution, hvor de er trygge. I stedet for at være sendt hjem kan pædagogerne lige så godt passe børn - uden at samle mange ad gangen«.

Faktaboks

Vikarer er klar

  • Vikarordningerne har endnu ikke oplevet et boom i efterspørgslen på landbrugsvikarer.
  • Tværtimod har coronakrisens aflyste konfirmationer, møder og ferier betydet aflyste opgaver mange steder.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle