Banker vil holde balancen uden at blive gavebod

Lokale pengeinstitutter peger på, at de selv finder løsninger uden om LFB.

Formanden for Lokale Pengeinstitutter, Claus E. Petersen, erkender, at det ligger lidt tungt med at lave rekonstruktioner sammen med LFB.

»Rekonstruktioner er svære at håndtere. Spørgsmålet er: Hvad er det værd? Her vil den ene part sige så lidt som muligt, og den anden så meget som muligt. Det er en svær øvelse, og LFB lagde ud med ret firkantede produkter.

Vi finder selv løsninger uden om LFB, men det gælder ikke for alle.«

»Det er en forfærdelig delikat balance. Det må aldrig blive en gave til dem, der måske tidligere har disponeret uheldigt. Det må aldrig være bedre at være den bedste af de ringeste end den ringeste af de bedste,« siger Claus E. Petersen.

Jyske Bank

Hvis en bedrift skal afvikles, foretrækker Jyske Bank at gøre det i samarbejde med landmanden.

»Jeg vil ikke udelukke, at nogle mælkeproducenter bliver nødt til at afvikle, men der er ikke en voldsom bølge på vej,« siger kreditdirektør Benny Laibach Petersen, Jyske Bank.

»Med den udvikling, der er i mælkeprisen, vil jeg da heller ikke afvise, at flere kan komme i en umulig situation, men hvis det kommer dertil, at en bedrift skal afvikles, vil vi da helst gøre det sammen med landmanden. Både vi og landmanden har langt mere ud af det på den måde end med en brutal nedlukning,« siger Benny Laibach Petersen.

Faktaboks

Rekonstruktioner

  • Svære at håndtere
  • Øget interesse
  • Finder selv løsninger
  • Gælder ikke for alle
  • Må aldrig blive en gave

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle