Stort udbud samt svært salg af biprodukter og huder giver dårlige priser. Vi skal måneder frem før bedring.
Der er masser af okse- og kalvekød til salg rundt om i verden.
Sydamerikanerne vil gerne afsætte i Europa, irerne tester nye markeder af end Storbritannien før Brexit, og på verdensmarkedet presser tørke og ekstra slagtedyr priserne nedad. Både adm. direktør i Danish Crown Beef Finn Klostermann og Lars Andersen, direktør i Himmerlandskød, mærker store mængder presse priserne.
»Der er mange priser i markedet lige nu, og vi ligger bestemt ikke top. I Danmark er vi åbne for handel, for import og eksport. Derfor er vi også mere eksponeret«, forklarer Finn Klostermann.
Afsætningen er dog ramt på både den ene og den anden flanke.
»I en del år har vi haft fornøjelse af at sælge blod til dansk minkproduktion, som jo er under pres. Samtidig er biprodukter og huderne udfordret. Det rykker ind i afregningen«, siger han.
Lars Andersen erkender blankt:
»Jeg har ikke betalt mine leverandører så lav en pris siden 2009«, siger han.
»Vi mærker et markant pres på det europæiske marked fra oversøiske virksomheder lige nu. De trykker priserne«, siger han.
Begge slagteribosser tror på, at det vender. Men ikke lige nu.
»Vi skal have en smule medvind på flere af produkterne. Og så skal vi et par måneder frem, til når danskerne finder grillen frem«, mener Finn Klostermann.
Han mener ikke, at de danske priser ligger dårligere end hos naboerne.
»Fælles for priserne er, at de har haft nedadgående tendens i den sidste halvdel af 2018«, siger han.