Sådan får du let kontante point fra gødningssprederen

Det skal først og fremmest være nemt for landmanden, mener man hos Bogballe, som gemmer værdifulde logfiler fra tildelingskortet på tablet.

Digitaliseringen af Bogballes gødningsspredere har taget endnu et skridt. Med en ny opdatering opsamler den danske producent data i den populære Navi App, der bl.a danner grundlag for de dokumentationsfiler, der bruges i forbindelse med tildelingskort.

»Vores mål er altid at lave løsninger, der er enkle at bruge. Det gælder både i forhold til selve grundindstillingerne af sprederen, og i høj grad også til de elektroniske koncepter, som vi udvikler. Med den ny opdatering lancerer vi en løsning, som alle kan benytte uden at være eksperter - og uden et årligt abonnement«, lyder det fra Michael Lond, Bogballe.

Flere løsninger

Der findes mange løsninger inden for tildelingskort. En af dem er Cropsat, der er gratis. En anden er Yaras Atfarm løsning, hvor man kan lave tildelingskort uden at have de store PC-kundskaber. Et tredie alternativ er at lade planteavlskonsulenten gøre det.

Typisk er det ikke indsamlingen af markdata, der er er det primære, når der er travlt i marken. Her handler det mere om, hvor mange hektar der overkøres pr. time, men det gør ikke dataindsamlingen mindre vigtig, da dokumentationen er afgørende for, om bedriften lever op til de gældende krav. Når app’en er i gang på marken, opsamler den de data, der viser, hvor gødningen er tilført. Dataene bruges til at generere en shapefil, som er netop den filtype, der stilles krav om fra Landbrugsstyrelsen som dokumentation.


Mens sprederen arbejder på marken, gemmer den de data, der senere danner grundlag for dokumentationen i form af 'As Applied'-shapefiler.

 

»Filen genereres enkelt ved efterfølgende at åbne marken fra tablet’ens arkiv. Med et tryk skabes dokumentationsfilen, hvorefter den gemmes lokalt på tablet’en. Herfra kan den eksporteres videre, eksempelvis til Google drev«, siger Michael Lond.

Penge i det

Hvis man opnår reduktion i arealet med efterafgrøder og antager, at det koster 700 kr./ha at etablere med en såmaskine, er der også penge i det.

»En ting er den direkte besparelse. Noget andet er, at man slipper for en arbejdsbelastning i en i forvejen travl periode. Alene reduktionen i omkostningerne til etablering af efterafgrøder gør tildelingskort interessant. Der er også sidegevinster som muligheden for merudbytte, en mere ensartet afgrødekvalitet, mindre lejesæd og større kapacitet på mejetærskeren i høsten«, siger Michael Lond.

Faktaboks

Godt at vide

  • Først og fremmest en opdatering af Navi App’en via Google Play.
  • Opdater også sprederens Calibrator Totz/Zurf.
  • Nyeste software downloades u.b. fra Bogballes hjemmeside. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.