Byboere raser over slam-spredning

Hvordan har du det med al den virak, der har været omkring dig i de seneste dage?

Jeg tænker ikke så meget på det og har det ikke dårligt. Det er jo noget, vi har vedtaget som samfund, at vi kan gøre. Jeg ville have været påvirket af det, hvis jeg havde været skyld i en ulykke eller lignende.

Hvordan har du oplevet det hele?

Der har været rigtig mange, der ville have fat i mig. Der har også været nogle, der har truet med at læsse lort af på min gårdsplads, hvis det sker igen, men kommunen har jo været ude at fortælle, at det er sket efter reglerne. Jeg synes dog, det er fint, der kommer noget snak om, hvordan vi bruger vores ressourcer.

Det er blevet kritiseret, at du har gjort det så tæt på byen. Hvad mener du om det?

Vi kan jo ikke flytte alle problemer til f.eks. Sorø eller Nordjylland – det er jo os, der laver lorten.

Har du før brugt spildevandsslam?

Ja, det er fjerde gang. Vi brugte det i 2015 og 2016 og også i foråret i år. Men denne gange skiftede vindretningen, lige da vi havde bragt det ud, og det har givet stanken ind over byen.

Hvorfor bruger du spildevandsslam på dine marker?

Jeg synes, vi er nødt til at bruge de ressourcer, vi har. Rent recirkulært synes jeg, det er meget mere rigtigt at bruge det, som vi kan hente lokalt, frem for at hente noget kunstigt, der er lavet i Rusland. Og så synes jeg, at det matcher rimeligt godt og bliver frigivet lidt langsommere, hvis der er lidt struktur i jorden i form af f.eks. snittet halm.

Vil du bruge det igen?

Det tror jeg, men ikke lige nu. Vi har lige droppet at bringe 170 ton mere ud nu her. Men jeg er ikke som sådan afskrækket af, at folk har en negativ holdning. Jeg håber, at det kan føre til noget godt. At vi måske kan finde andre måder at håndtere det her på. Ud over stanken fejler det ingenting.

Kan minimere generne næste gang?

Det bliver nok noget med selv at investere i udstyr til det, så jeg ikke er afhængig af maskinstationen. Der er for mange faktorer, der kan spille ind, når man ikke selv har udstyret. Jeg er også meget ærgerlig over, at folk har været så generet af det. Det vil jeg prøve at undgå næste gang.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle