Challengers trailersprøjte bygger på selvkørende teknik

Challengers første trailersprøjte bygger på knowhow fra den selvkørende RG600.

Design, stil og konstruktion minder om noget, man har set før. Og det er da heller ikke helt ved siden af, for Challengers første trailersprøjte nogensinde består nemlig langt hen ad vejen af teknologi fra Challengers selvkørende RoGator 600-serie - omtrent 60 pct. for at være mere præcis. Trailersprøjten var da også et helt naturligt skridt at tage, mener Challengers administrerende direktør og vicepræsident, EAME.

»Normalt starter man med trailersprøjter - og bygger så selvkørende modeller, når man får en ekspertise. Vi har længe haft ekspertisen fra de selvkørende, så ideen med trailersprøjter var oplagt at kaste os over,« fortæller Gary Rollinson.

Serien består af to modeller, RG333 og RG344, som rummer henholdsvis 3.300 og 4.400 liter i tanken. Pumpen, en centrifugalpumpe med en ydelse på 785 liter pr. minut.

RG300-serien benytter samme affjedring, center-ramme, bom og ophæng, rørsystem og fyldetank som den selvkørende sprøjte, men ingeniørerne har så udviklet en trækbom, et nyt chassis, en ny aksel og en tank, der passer til designet af den selvkørende sprøjte. Bommene fås fra 24 til 30 meter. Alle i aluminium.

»Planen er at udvikle større modeller på 5.000 og 6.000 liter på sigt,« tilføjer Gary Rollinson.

Faktaboks

Rogator RG300

  • To modeller: RG333 og RG344.
  • Tankindhold: 3.300 og 4.400 liter.
  • 60 pct. af teknikken kommer fra den selvkørende RG600-serie.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle