Claas: Ingen planer om opkøb for at vokse

I modsætning til flere andre producenter har Claas ingen intentioner om at opkøbe andre virksomheder for at øge bredden af produkter.

I den seneste tid har flere af de helt store spillere på markedet for landbrugsmaskiner, navnligt traktorproducenter, været på opkøb i branchen.

Således har eksempelvis CNH købt Kongskilde, John Deere har købt Monosem og Mazzotti, mens Kubota har købt Kverneland og Great Plains.

Agco har som det seneste købt danske Cimbria, men har i forvejen en række paletter at løbe på, bl.a. Fella, som nu bruges til at producere græsredskaber til MF og Fendt.

Hos Claas følger man ikke helt samme mønster. Ifølge Lothar Kriszun, talsmand for Claas’ bestyrelse, har man ingen hensigter om at købe andre virksomheder op for at øge vækst og produktpaletter.

»Nej, vi har ingen tanker om at øge bredden på vores produktprogram,« pointerer Lothar Kriszun over for Landbrugsavisen.

Claas er stærk på grovfoder, høst og traktorer, men har et hul ved sprøjter og redskaber til jordbearbejdning.

»Det er korrekt, at vi ikke tilbyder disse maskiner. Men vores filosofi er at være så dygtige som overhovedet muligt på de produkter, vi allerede har. Vi går også efter at levere et produkt, der er tilfredsstilende for vores forhandlere.«

»Vi er glade, hvis en forhandler får 60 pct. af sine produkter fra Claas. Det giver luft til at sælge andre produkter, for der vil altid være kunder, som går efter noget andet,« uddyber Lothar Kriszun

Faktaboks

Fakta om Claas:

  • Tysk virksomhed, som er bedst kendt for mejetærskere og finsnittere. 
  • Producerer også traktorer, pressere, river, vendere, skårlæggere, græs- og opsamlervogne samt CVT-transmissioner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle